Udviklingsfasen af hjemmesiden, er der hvor selve produktionen med hjemmesiden begyndes, alle de tidligere faser har skabt et præcis billede. Som nu bare skal realiseres ikke kun visuelt, men også funktionalitet, brugervenlighed, kvalitetssikring og ikke mindst den dynamiske data via automatisering af content.
Indholdsfortegnelse
Guide Lav din WordPress hjemmeside selv
Byggeriet af en hjemmeside kan være en enorm opgave, men med den rette værktøjskasse kan det håndteres effektivt. I denne guide vil vi lede dig gennem processen med at bygge din egen WordPress hjemmeside fra bunden af med en Pagebuilder uden at anvende skabeloner. Det gør dig i stand til at skabe et unikt og skræddersyet websted, der perfekt passer til dine specifikke behov og forretningsmål.
Hvorfor bruge en Pagebuilder til din WordPress hjemmeside?
Pagebuilders tilbyder en hidtil uset frihed og fleksibilitet når vi snakker om WordPress, når det kommer til design og funktionalitet af dit websted. I stedet for at være begrænset af foruddefinerede designmuligheder, giver en Pagebuilder dig mulighed for at skabe et layout, der nøjagtigt passer til dine behov og præferencer. Med en sidebygger kan du skabe en hjemmeside, der både ser professionel ud og tilbyder en brugeroplevelse af høj kvalitet, hvilket er afgørende for at tiltrække og fastholde besøgende.
Sådan laver du en skalerbar WordPress hjemmeside
Valg af Pagebuilder
Det første trin på din rejse mod en skræddersyet WordPress hjemmeside er at vælge den rigtige Pagebuilder. Der er mange forskellige Pagebuilders til rådighed, hver med deres egne styrker og svagheder. Når du vælger en Pagebuilder, er det vigtigt at overveje faktorer som brugervenlighed, funktionalitet, kompatibilitet med andre plugins og selvfølgelig pris.
Men du skal også tage i betragtning hvor effektiv sidebyggeren laverkoden, og om den laver den fornødne data på elementerne, tags der mere specifikt handler om brugervenlighed og derved brugeroplevelsen til svagtseende brugere.
Personligt bruger jeg primært Bricks builder, Oxygen og GeneratePress.
Sidebyggere såsom, Divi og Elementor holder jeg mig langt væk fra, da de sløver hjemmeside på grund af alt for meget unødvendigt kodning i selve strukturen, og de indlæser også mange elementer som ikke bruges på hjemmesiden. Den unødvendige kode gør at det tager længere tid at indlæse hjemmesiden, hvilken kan nedsætte brugeroplevelsen, men også give hjemmesiden straf på søgemaskinerne, og placerer dig under konkurrenterne.
Installation af Pagebuilder
Når du har valgt den rigtige Pagebuilder, er det tid til at installere den på din WordPress hjemmeside. Installationen kan variere afhængigt af hvilken Pagebuilder du vælger, men de fleste kan nemt installeres direkte fra WordPress kontrolpanelet under sektionen “Plugins”. Følg vejledningen nøje for at sikre en problemfri installation.
Indstillinger af Pagebuilder
Med din Pagebuilder installeret, er det tid til at dykke ned i indstillingerne og begynde at tilpasse dit websted. Pagebuilderens indstillinger giver dig mulighed for at vælge standardlayouter, farveskemaer og hvilke typer indhold du ønsker at inkludere på din hjemmeside.
Opret en side med en sidebygger
Det er nu tid til at tage de første skridt i opbygningen af dit websted. Opret en ny side i WordPress, og brug din Pagebuilder til at tilføje og arrangere indhold som tekstbokse, billeder, videoer, og mere. Dette er hvor du virkelig kan begynde at se dit websted komme til live.
Tilpasning af design, layout og skabeloner
En af de største fordele ved at bruge en Pagebuilder er den kontrol, du har over designet og layoutet på din hjemmeside. Du kan ændre alt fra farveskemaet til placeringen af teksten, skabe flersidede layouts, og meget mere. Dette er din chance for at lave et websted, der virkelig afspejler din virksomhed og brand.
Men den bedste fordel, er at du kan oprette skabeloner til sider, hvor du derefter kan lave specifikke betingelser hvor den skal aktiveres og vises. Dette er en essentiel funktion, hvis man gerne vil have en skalerbar løsning til sin hjemmeside, men også gerne nemt vil kunne redigere og tilpasser layoutet på hjemmesiden, uden at skulle tilpasse hver enkelt side, når man ændre på dette.
Test og lancering af din hjemmeside
Det sidste trin inden lancering er at teste dit websted grundigt. Det er vigtigt at sikre, at alt fungerer som det skal, og at dit websted ser godt ud på alle enheder og browsere. Dette er også tidspunktet til at rette eventuelle fejl eller bugs, du måtte støde på.
At ansætte en freelance webdesigner
Hvis alt dette lyder overvældende, kan det være værd at overveje at ansætte en professionel webdesigner. En professionel webdesigner har erfaring og ekspertise til at opbygge et websted, der ikke bare ser godt ud, men også fungerer godt. De kan hjælpe med alt fra design og layout til tekniske aspekter som sikkerhed og SEO. Derudover opererer mange professionelle webdesignere med BEM-struktur i kodningen, hvilket hjælper med at holde kodebasen organiseret og let at vedligeholde.
Konklusion
Opbygning af en WordPress hjemmeside fra bunden med en Pagebuilder kan være en kompleks proces, men med tålmodighed og lidt dedikation kan det være en meget givende oplevelse. Uanset om du vælger at gøre det selv eller ansætte en professionel, er det vigtigt at huske på, at dit websted er en afspejling af din virksomhed. Det er værd at investere tid og ressourcer for at sikre, at det er det bedste det kan være.
Hvis du gerne vil have en detaljeret guide i hvordan man laver en professionel hjemmeside, så kontakt mig gerne, hvis jeg får nok henvendelser om emnet , vil jeg udarbejde en til min foretrukne pagebuilder, som er Bricks Pagebuilder.
Har du brug for en komplet og professionel hjemmeside løsning, så kan du se hvad jeg tilbyder her: Tid til en ny hjemmeside?
Læs mere om næste skridt: Vedligeholdelse: Hosting, Sikkerhed, Teknik og SEO