Hvordan får jeg DNSSEC på hjemmesiden

Fuld Guide til DNSSEC på din hjemmeside

Trin-for-Trin Guide til DNSSEC: Gør Din Hjemmeside mere sikker

I nutidens verden er sikkerheden på din hjemmeside alfa og omega. Med en stadig stigende trussel fra cyberkriminelle er det vigtigt at implementere avancerede sikkerhedsforanstaltninger for at beskytte dine brugeres data, og opretholde integriteten af din online tilstedeværelse. En af de kritiske skridt, du kan tage for at styrke din hjemmesides sikkerhed, er at implementere DNSSEC (Domain Name System Security Extensions). I denne guide vil vi udforske, hvad DNSSEC er, hvorfor det er vigtigt, og hvordan du kan implementere det på din hjemmeside.

Hvad er DNSSEC?

DNSSEC er en forkortelse for Domain Name System Security Extensions. Det er en sikkerhedsudvidelse til det almindelige DNS, som oversætter menneskelige-venlige domænenavne til IP-adresser, der er forståelige for computere. Formålet med DNSSEC er at beskytte din hjemmesides besøgende mod potentielle trusler som DNS-spoofing, cache poisoning og andre former for DNS-manipulation.

Hvorfor er DNSSEC vigtigt?

Forhindrer Falske DNS-data:

DNSSEC sikrer, at de DNS-data, der leveres til brugerne, er autentiske og ikke er blevet ændret af ondsindede aktører. Dette forhindrer, at brugerne omdirigeres til falske hjemmesider.

Beskytter Mod Cache Poisoning:

Cache poisoning er en teknik, hvor angribere indsætter ondsindede oplysninger i DNS-cachen. DNSSEC forhindrer denne type angreb ved at sikre, at de data, der er gemt i cachen, er verificerede og autentiske.

Styrker Brugernes Tillid:

Implementeringen af DNSSEC viser, at du som hjemmesideejer tager sikkerheden alvorligt. Dette kan styrke tilliden hos dine brugere og potentielle kunder, da de ved, at deres data er beskyttet.

Sådan Gør Du Din Hjemmeside DNS SECURE

Kontakt Din Domæneregistrator:

Først og fremmest skal du kontakte den virksomhed, hvor du har registreret dit domænenavn. Spørg dem, om de understøtter DNSSEC, og hvis de gør det, vil de guide dig gennem processen.

Generer DNSSEC-Nøgler:

Din domæneregistrator vil bede dig om at generere DNSSEC-nøgler. Disse nøgler er afgørende for at sikre, at dataene forbliver intakte og autentiske under transmission.

Indtast DNSSEC-Nøglerne:

Efter at have genereret nøglerne skal du indtaste dem på din domæneregistrators kontrolpanel. Dette vil aktivere DNSSEC for dit domæne.

Overvåg DNSSEC-Status:

Efter implementeringen skal du regelmæssigt overvåge DNSSEC-status via din registrators kontrolpanel. Dette sikrer, at sikkerheden opretholdes, og eventuelle problemer hurtigt identificeres.

Min host understøtter ikke DNSSEC.

Alle DK domæner understøtter DNSSEC, men der er nogle hosting systemer og udbydere, der ikke understøtter DNSSEC protokol. Så er man nødsaget til at bruge en alternativ løsning. Ikke at det er en dårlig løsning, da den har andre gode fordele.

CloudFlare kan være løsningen, men der er stadig udfordringer, hvis ikke man kender smutvejen!
DK domæner, kræver en kode før man kan skifte NS Server, og dette understøtter CloudFlare ikke.
Men dette kan nemt løses, hvis man bruger selvbetjenings funktionen.

Forbind hjemmeside til CloudFlare:

Tilmeld dig hos CloudFlare og forbind hjemmesiden.
CloudFlare har lavet en udførlig OPKOBLINGSGUIDE aå du nemt kan følge det skridt for skridt.

Skift NS Server hos Punktum.dk:

Da CloudFlare ikke understøtter den kode som dk domæner skal anvende ved navneserver skifte, er der en workaround. Via punktums selvbetjeningsside. Her kan du nemt ændre ns server. Du skal dog godkende skiftet, via mail og NemId, inden det træder ikraft.

Aktiver DNSSEC hos CloudFlare:

CloudFlare har lavet en udførlig DNSSEC GUIDE om hvordan du aktivere DNSSEC på dit forbundne domæne til CloudFlares service.

Aktiver DNSSEC på DK domæne

For at aktivere din DNSSEC, skal du igen logge på punktum.dk, og inde på det aktuelle domæne, skal du aktivere DNSSEC-service på domænet.

Hvis alt er sat op korrekt ved CloudFlare vil den selv skanne Cloudflares NS Servere, der er tilkoblet domænet og finde nøglerne automatisk. Her skal du bare vælge og aktivere nøglerne.

Tjek om din DNSSEC virker.

For at være sikker på at DNSSEC er opsat korrekt og virker efter hensigten, kan du gå ind på Sikker på Nettet og teste din side på deres hjemmeside.

Andre fordele ved CloudFlare

Der kan være mange fordele, og mange flere hvis man pruger deres premium løsninger.
Men selv den gratis version af deres service, har to ekstra store fordele som du kan have gavn af på din hjemmeside.

Ekstern cache

Når man anvender CloudFlare, får man også en cache løsning til hjemmeside, fordelen er at den er ekstern, så den belaster ikke din egen hjemmesideløsning. Cachen bliver også uploaded til forskellige servere rund om verdenen, alt afhængigt hvor dine besøgende befinder sige.
Det betyder at din side bliver indlæst hurtigt, uanset hvor dine brugere befinder sig.

Ekstra sikkerheds lag

Brugere med ondsinde hensigter, vil også få større udfordringer med at gøre skade på din hjemmeside, da de først skal igennem Cloudflares sikkerheds protokoller, før de kommer til din reelle side.
Hvis man køber CloudFlares premium funktion, kan man også tilføje ekstra sikkerheds lag og endnu flere muligheder for at cache og komprimere hjemmesiden billeder.
Men den gratis service de leverer, vil være mere end rigeligt for de fleste.

Jørgen Henrik Nielsen
Webspecialist og nørd

Hej, mit navn er Jørgen og mine store interesser og passion, er Web Design og SEO Optimering, specielt det tekniske aspekt er mit hjerte nært.

Jeg elsker begrebet vidensdeling, og derfor nyder jeg også at skrive et par indlæg i ny og næ, i håb om at andre kan få gavn af mine erfaringer.

Det er ikke kun selvlært viden jeg deler, da jeg også har taget et par uddannelser inden for branchen. Jeg startede men en Logistikøkonom AK, dog ikke branche specifik, men fik en masse viden om proces, optimering og projektledelse. Dernæst tog jeg en Webudvikler, hvor jeg lærte alt det grundlæggende om webudvikling og flere kode sprog. Jeg sluttede stærk af med en Bachelor i E-Handel, hvor jeg lærte så meget om digital forretningsførelse Kommunketion, brugeradfærd, ja jeg kunne blive ved med at remse op..

For at holde mig til ilden, følger jeg godt med udviklingen og bruger alt for mange timer på YouTube for at lære endnu mere.

Kontakt mig gerne hvis du har spørgsmål

1

Andre indlæg

Lad os tage en snak

Kontakt mig