screenshot af google pagespeed af google.com score 99 på desktop

Guide wordpress hastighedsoptimering

Lær hvordan kan du selv kan hastighedsoptimere hjemmesiden

Guide til

Er du klar over, at næsten halvdelen af alle forbrugere ønsker, at en hjemmeside indlæser på maks 2 sekunder? Og at konverteringer falder med hele 7 % for hvert ekstra sekund ventetid?

Disse er blot nogle af de mange årsager til, at din hjemmesides hastighed er supervigtigt.
I dette blogindlæg vil jeg gennemgå, hvad sidehastighed er, og hvordan du kan forbedre din hjemmesides score på Google PageSpeed Insights. Jeg vil også dele nogle tips og tricks til at booste din hjemmesides præstation!

Hvad betyder hjemmesidehastighed?

Top 10 billede med neonlys
Image by rawpixel.com on Freepik

1. Hvad er hjemmesidehastighed, og hvorfor betyder det noget?

Sidehastighed er den tid det tager for en webside at indlæse, inklusive alt indholdet på siden, som billeder, videoer og scripts.

Det er vigtigt, fordi det påvirker både din hjemmesides SEO-placering og brugeroplevelsen. En lynhurtig hjemmeside vil rangere højere i Googles søgeresultater, og brugerne vil være mere tilbøjelige til at blive på din side, hvis den indlæses hurtigt.

2. Sådan benytter du Google PageSpeed Insights

For at anvende Google PageSpeed Insights skal du have en hjemmeside, som du ønsker at teste. Når du har din hjemmeside, skal du åbne Google PageSpeed Insights og indtaste din hjemmesides webadresse. Efter at have indtastet URL’en, vil Google analysere din side og give en score baseret på, hvor godt din side præsterer.

Scoren er ud af 100, og jo højere score, jo bedre præsterer din hjemmeside. Google vil også give dig nogle tips til, hvordan du kan forbedre din hjemmesides sidehastighed.
Disse tips er baseret på analysens resultater og kan hjælpe dig med at forbedre din hjemmesides hastighed.

3. Optimering af billeder

Det er utroligt, hvad der sker, når du optimerer dine hjemmesidebilleder! Det kan forbedre din sidehastighed drastisk og dermed også din SEO-placering. At optimere dine billeder kan være så enkelt som at komprimere dem til mindre filstørrelser eller ændre størrelsen på dem til de korrekte dimensioner.

Der er adskillige gratis værktøjer til rådighed til at optimere dine hjemmesides billeder. Nogle populære værktøjer inkluderer: Squoosh, Optimizilla, ImageOptim og TinyPNG. Til WordPress er de mest populære plugins WP Smush, TinyPNG og Imagify. Selvom det hjælper med at optimere dine billeder, bør du også overveje at indlæse dem via Lazy Load.

4. Optimering af CSS-filer

For at opnå en endnu bedre sidehastighed er det vigtigt at optimere dine CSS-filer. En smart måde at gøre dette på er ved at bruge eksterne plugins, der kan minify koden og kombinere flere CSS-filer til én. Dette reducerer antallet af HTTP-anmodninger og gør din hjemmeside hurtigere at indlæse.

Der er flere plugins, du kan vælge imellem, som hjælper med at optimere din CSS-kode. Nogle populære valg inkluderer Swift Performance, W3 Total Cache og selfølgelig WP Rocket som er en af de populæreste. Disse plugins fjerner unødvendig kode, såsom kommentarer og hvidt mellemrum, samt kombinerer dine CSS-filer, hvilket resulterer i en hurtigere hjemmeside.
Udover at minify og kombinering dine CSS-filer, kan det også være en god idé at have en dedikeret CSS til mobiler. Da mobilbrugere udgør en stor del af internettrafikken, er det vigtigt at sikre, at din hjemmeside er optimeret til mobilvisning.

Ved at have en dedikeret CSS til mobiler sikrer du, at din hjemmeside indlæser hurtigt og korrekt på mobile enheder og giver en bedre brugeroplevelse, der ikke alene vil glæde dine besøgende, men også give din hjemmeside en højere placering i søgeresultaterne.

5. Optimering af JavaScript-filer

JavaScript-filer kan ofte den store grund for langsomme sidehastigheder. Det kan være udfordrende at optimere disse filer, men der er nogle ting, du kan gøre for at hjælpe:
Reducer antallet af filer, du inkluderer.
Optimer selve koden – fjern al unødvendig kode eller kommentarer, og komprimer alle store filer.
Brug en script-bundler som Webpack til at kombinere alle dine JavaScript-filer i én fil.

Dette er noget som de ovenstående plugin i afsnit 4 også håndterer.

6. komprimering af filer

Cache plugins klarer også denne opgave, det er dog vigtigt at finpudse indstillingerne, således at hjemmesiden bibeholder sin fulde funktionalitet.

Komprimering er en essentiel del af at optimere din hjemmesides sidehastighed og forbedre brugeroplevelsen. Når du komprimerer filerne på din hjemmeside, reducerer du deres størrelse, hvilket betyder, at de vil indlæse hurtigere for dine besøgende. Hurtigere indlæsningstider kan føre til en bedre brugeroplevelse, hvilket igen kan øge konverteringer og hjælpe med at forbedre din hjemmesides SEO-placering.

Ved at komprimere filerne på din hjemmeside sørger du for, at dine besøgende ikke skal vente unødigt længe på, at indholdet indlæses. Dette er især vigtigt i en tid, hvor internetbrugere har kortere og kortere tålmodighed, og hvor mange vil forlade en hjemmeside, hvis den tager for lang tid at indlæse.

Komprimering kan også hjælpe med at reducere belastningen på din server. Når filerne på din hjemmeside er mindre, kræver det mindre båndbredde at overføre dem til dine besøgende, hvilket betyder, at din server ikke skal arbejde så hårdt. Dette kan resultere i en mere stabil og effektiv server, hvilket igen forbedrer din hjemmesides ydeevne.

For at komprimere filerne på din hjemmeside kan du benytte et værktøj som Gzip.
Gzip er et populært komprimeringsværktøj, der arbejder ved at komprimere filer, så de fylder mindre båndbredde og dermed indlæses hurtigere for dine brugere. Gzip kan nemt implementeres via dit hjemmesides kontrolpanel og vil automatisk komprimere filerne på din hjemmeside, når de sendes til dine besøgende.

Ved at komprimere filerne på din hjemmeside vil du kunne tilbyde hurtigere indlæsningstider og en mere behagelig oplevelse for dine besøgende, hvilket i sidste ende kan føre til flere konverteringer og en bedre SEO-placering.

7. Minimering af HTTPS-anmodninger

For mange HTTPS-anmodninger kan påvirke websidens hastighed negativt. Jo flere anmodninger der sendes, jo længere tid tager det at indlæse siden. Det kan også øge belastningen på serveren og forårsage flaskehalse i netværket.

Hvordan kan man minimere antallet af HTTPS-anmodninger?

  1. Implementering af caching Caching gemmer ressourcerne på brugerens computer eller i en cache på serveren, hvilket betyder, at ressourcerne ikke behøver at hentes hver gang, en bruger besøger en webside.
  2. Optimering af billeder Store billeder kan tage lang tid at indlæse, hvilket kan øge antallet af HTTPS-anmodninger. Optimering af billeder ved at reducere størrelsen kan hjælpe med at reducere antallet af anmodninger og forbedre webperformance.
  3. Reduktion af antallet af scripts For mange scripts kan også øge antallet af HTTPS-anmodninger. Det er en god idé at fjerne unødvendige scripts eller sammenføje dem til færre filer for at reducere antallet af anmodninger.
  4. Sammenlægning af filer Sammenlægning af filer kan også hjælpe med at reducere antallet af HTTPS-anmodninger. Ved at kombinere flere CSS-filer til en fil eller flere JavaScript-filer til en fil kan man reducere antallet af anmodninger.

I mit vidensindlæg Minimering af HTTPS-anmodninger kan du læse mere

8. Content Delivery Network (CDN)

Et CDN er en samling af servere, der er placeret på forskellige steder rundt om i verden. De fungerer ved at gemme kopier af din hjemmesides indhold og levere det til brugerne fra den server, der er geografisk tættest på dem. Dette betyder, at din hjemmesides indhold indlæses hurtigere for alle brugere, uanset hvor de befinder sig.

Der er mange CDN-udbydere derude, og nogle af de mest populære inkluderer Cloudflare, Amazon CloudFront, Keycdn og mange flere. Det er værd at undersøge de forskellige muligheder og vælge den, der passer bedst til din hjemmeside og dit budget.

9. Optimering af serverens responstid

Serverens responstid er den tid, det tager for serveren at sende en anmodning og modtage et svar. Dette kan påvirke din sidehastighed, så det er vigtigt at sikre, at din server er optimeret og kører effektivt.

For at optimere din servers responstid kan du: • Opgradere din hostingplan til en, der giver bedre ydeevne. • Reducere belastningen på serveren ved at minimere brugen af ressourcekrævende plugins og scripts. • Optimer din hjemmesides database ved at rydde op i gamle data og tabeller.

10. Overvej at bruge AMP (Accelerated Mobile Pages)

AMP er et open source-projekt, der har til formål at gøre hjemmesider hurtigere på mobile enheder. Det gør dette ved at forenkle HTML, CSS og JavaScript og gøre det lettere for hjemmesider at indlæse på mobile enheder.
Ved at implementere AMP på din hjemmeside kan du forbedre sidehastigheden for mobilbrugere og potentielt øge din SEO-rangering, da Google prioriterer AMP-sider i søgeresultaterne.

Det kan virke som en stor opgave at optimere din hjemmesides sidehastighed, men ved at tage disse trin i betragtning, vil du se en betydelig forbedring i din hjemmesides ydeevne. Og husk, en hurtig hjemmeside betyder en bedre brugeroplevelse, hvilket kan føre til flere konverteringer og en højere SEO-rangering. Så det er helt sikkert værd at investere tid og ressourcer i at forbedre din hjemmesides sidehastighed!

Bonus hænder holder balloner formet som bogstaver
Image by rawpixel.com on Freepik

Den rette hjemmesideløsning

Jeg har specialiseret sig i at skabe hjemmesider med en høj ydeevne og optimeret sidehastighed fra starten. Når du vælger LogicResolve som din webdesigner, kan du være sikker på, at din hjemmeside bliver bygget ordentligt fra bunden. Med en solid infrastruktur og de nyeste teknologier, sikrer en hurtig og stabil sidehastighed, der hjælper dig med at opnå en bedre brugeroplevelse og en højere SEO-placering lige fra begyndelsen.

Så i stedet for at skulle bruge tid og kræfter på at optimere din hjemmesides hastighed efterfølgende, kan du vælge en webdesigner, der allerede tager højde for disse faktorer fra begyndelsen. Dette vil ikke kun spare dig tid og ressourcer, men også give dig ro i sindet og sikre, at din hjemmeside altid præsterer på sit bedste.

Se mere her: Få en ny hjemmeside

Jørgen Henrik Nielsen
Webspecialist og nørd

Hej, mit navn er Jørgen og mine store interesser og passion, er Web Design og SEO Optimering, specielt det tekniske aspekt er mit hjerte nært.

Jeg elsker begrebet vidensdeling, og derfor nyder jeg også at skrive et par indlæg i ny og næ, i håb om at andre kan få gavn af mine erfaringer.

Det er ikke kun selvlært viden jeg deler, da jeg også har taget et par uddannelser inden for branchen. Jeg startede men en Logistikøkonom AK, dog ikke branche specifik, men fik en masse viden om proces, optimering og projektledelse. Dernæst tog jeg en Webudvikler, hvor jeg lærte alt det grundlæggende om webudvikling og flere kode sprog. Jeg sluttede stærk af med en Bachelor i E-Handel, hvor jeg lærte så meget om digital forretningsførelse Kommunketion, brugeradfærd, ja jeg kunne blive ved med at remse op..

For at holde mig til ilden, følger jeg godt med udviklingen og bruger alt for mange timer på YouTube for at lære endnu mere.

Kontakt mig gerne hvis du har spørgsmål

1

Andre indlæg

Lad os tage en snak

Kontakt mig