screenshot af google pagespeed af google.com score 99 på desktop

Guide Hjemmeside Vedligeholdelse

Guide til vedligeholdelse af hjemmeside

Vedligeholdelse af hjemmesiden er en af de mest kritiske for en velfungerende hjemmeside. Her er hosting, sikkerhed, opdateringer og løbende seo opdateringer, essentielt for at forblive konkurrencedygtig, både på synlighed, men også hjemmesiden tekniske effektivitet.

Guide til vedligeholdelse af WordPress hjemmeside

WordPress er uden tvivl det mest populære content management system (CMS) i verden i dag. Men at have en WordPress hjemmeside handler ikke kun om at producere og dele indhold. Det handler også om at sikre, at din hjemmeside er sikkert hostet og korrekt vedligeholdt. Et sikkert hostingmiljø er vigtigt for at sikre, at din hjemmeside er beskyttet mod trusler såsom malware og hackingforsøg. Det sikrer også, at din hjemmeside kører problemfrit og pålideligt, hvilket kan have en direkte indvirkning på din hjemmesides performance og SEO ranking.

Hvad er Vedligeholdelse af hjemmeside?

Vedligeholdelse af en WordPress hjemmeside handler ikke kun om at opdatere dit indhold, det handler også om at sikre, at dit websted fungerer optimalt. Dette indebærer løbende opdateringer af din WordPress-kernesoftware, dine plugins og dit tema. Ved at udføre regelmæssig vedligeholdelse sikrer du, at din hjemmeside fungerer korrekt, og at alle sikkerhedsopdateringer er på plads. Dette kan hjælpe med at forhindre potentielle sikkerhedsproblemer og sikrer, at din hjemmeside altid præsenterer sig fra sin bedste side til dine besøgende.

Tips til vedligeholdelse af hjemmesider

  1. Brug kun plugins der bliver opdateret jævnligt
  2. Brug kun plugins fra anerkendte kilder
  3. Lav faste intervaller af opdateringer
  4. Opdater straks, hvis der bliver udgivet sikkerheds opdateringer

Løbende SEO optimering: Derfor skal du gøre det

SEO står for Search Engine Optimization, hvilket i bund og grund handler om at gøre dit websted mere synligt for søgemaskiner som Google. SEO er en kontinuerlig proces, der involverer mange forskellige aspekter, herunder nøgleordsoptimering, linkbygning og indholdsmarkedsføring. Ved løbende at optimerer dit indhold for søgemaskiner, kan du øge mængden af organisk trafik, din hjemmeside modtager. Dette kan igen føre til højere placering på søgemaskineresultatsider (SERPs), hvilket resulterer i øget synlighed for din virksomhed eller brand.

Guide til vedligeholdelse af hjemmeside

Sikker og pålidelig hosting service

Dette er det første og muligvis det vigtigste skridt. Din hosting service er fundamentet for din hjemmeside. Der er mange forskellige hosting services til rådighed, og det kan være svært at vælge den rigtige. Når du vælger en hosting service, skal du sikre dig, at de har en stærk sikkerhedspolitik, pålidelig kundeservice og at de kan støtte din hjemmesides vækst.

HTTPS på hjemmesiden

Her skal du huske at opsætte hjemmesiden så den kører med https protokol, dette betyder at hjemmesiden er sikker, og alle kan se den, desuden kan søgemaskinerne ikke lide hvis en side kun vises med http, som indikerer at hjemmesiden ikke har sikker indhold.

DNSSEC på hjemmesiden

Som en ekstra protokol, kan du tilføje en DNSSEC nøgle til din hjemmeside, dette er den bedste metode til at vise søgemaskinerne og browsere, at hjemmesiden er 100% sikker, og derved kan brugere der surfer nettet med ekstra sikkerhedsindstillinger, også komme ind på din side.
Opsætningen af denne er dog mere kompliceret end https, men til gengæld udelukker du ikke nogen fra din hjemmeside. For eksempel, så kan Telenors kunder i mange tilfælde ikke tilgå en side, der ikke har DNSSEC på deres hjemmeside.

Regelmæssig vedligeholdelse af hjemmesiden

Vedligeholdelse af din hjemmeside er en løbende opgave. Det indebærer at opdatere din WordPress software, dine plugins og dit tema regelmæssigt, for at sikre, at alt fungerer som det skal. Det betyder også at løbende overvåge og rette eventuelle fejl eller problemer, og sørge for, at alle sikkerhedsopdateringer er installeret.

Hvis du vil dykke mere ned i sikkerhed på hjemmesiden, så kan du læse min dedikerede vidensindlæg her: Hjemmeside Sikkerhed – Sådan gør du!

SEO plugins på hjemmesiden

SEO kan være en kompleks proces, men der er mange værktøjer til rådighed, som kan hjælpe. Disse kan inkludere nøgleordsanalyseværktøjer, indholdsoptimeringstools og link byggeværktøjer. Brug af disse værktøjer kan hjælpe dig med at forstå, hvordan dit indhold præsterer, og hvilke områder der kræver forbedring.

Konklusion og næste skridt

At have en sikker og effektivt hostet WordPress hjemmeside er kun det første skridt i at skabe en succesfuld online tilstedeværelse. Vedligeholdelse og løbende SEO optimering er yderligere vigtige aspekter, der vil hjælpe din hjemmeside med at vokse og nå sit fulde potentiale. Med de rigtige værktøjer og en solid forståelse af vigtigheden af sikker hosting, vedligeholdelse og SEO, kan du sørge for, at din hjemmeside ikke bare overlever, men trives i en online verden, der konstant ændrer sig. Det er en løbende proces, men investeringen i tid og ressourcer vil utvivlsomt være det værd, når du ser resultaterne af dine anstrengelser.

Jeg tilbyder vedligeholdelse af hjemmesider, se mere her Vedligeholdelse af hjemmeside

Eller hvis du har tekniske problemer, så er hjælpen også nær, se hvad jeg tilbyder her: Hjælp til hjemmeside


Læs mere om næste skridt: Online marketing: SEO, Reklame, PPC, SoMe, og Video

Jørgen Henrik Nielsen
Webspecialist og nørd

Hej, mit navn er Jørgen og mine store interesser og passion, er Web Design og SEO Optimering, specielt det tekniske aspekt er mit hjerte nært.

Jeg elsker begrebet vidensdeling, og derfor nyder jeg også at skrive et par indlæg i ny og næ, i håb om at andre kan få gavn af mine erfaringer.

Det er ikke kun selvlært viden jeg deler, da jeg også har taget et par uddannelser inden for branchen. Jeg startede men en Logistikøkonom AK, dog ikke branche specifik, men fik en masse viden om proces, optimering og projektledelse. Dernæst tog jeg en Webudvikler, hvor jeg lærte alt det grundlæggende om webudvikling og flere kode sprog. Jeg sluttede stærk af med en Bachelor i E-Handel, hvor jeg lærte så meget om digital forretningsførelse Kommunketion, brugeradfærd, ja jeg kunne blive ved med at remse op..

For at holde mig til ilden, følger jeg godt med udviklingen og bruger alt for mange timer på YouTube for at lære endnu mere.

Kontakt mig gerne hvis du har spørgsmål

1

Andre indlæg

Lad os tage en snak

Kontakt mig